Vaarseizoen is begonnen, bruggen weer vaker open

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het vaarseizoen is vandaag begonnen. Dat betekent dat schepen die door de stad willen varen meer uren per dag gebruik kunnen maken van de brugbediening.

Het vaarseizoen duurt van 1 mei tot en met de maand september. Dan worden alle bruggen op de vaarroute van de Oosterhaven via het Verbindingskanaal naar het Reitdiep tot de Dorkwerdersluis vaker bediend dan in de winter. De tijden zijn nu van 9.00 tot 12.00 uur, 13.00 tot 16.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor andere bruggen in en rond de stad gelden andere bedieningstijden.

Deel dit artikel:

  1. Brugopeningen voor recreatievaart gedurende het vaarseizoen moet je beperken tot een vroege brugopening `s morgens voor de ochtendspits van 6.00 uur tot 7.00 uur en `s avonds na de avondspits rond 19.00 uur tot 20.30 uur. Zo voorkom je een deel van het dichtslibben van de wegen in en rondom de stad tijdens de spitstijden. Begrijp ook niet dat het nog altijd niet tot de burelen van dit gemeentebestuur is doorgedrongen dat bussen gedurende het hele jaar en recreatievaart gedurende het vaarseizoen zoveel verkeer ellende teweeg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *