Stadse PvdA: Weg met de tweedeling

De PvdA in de stad wil een einde aan de tweedeling, door meer werk,  een beter woningbouwprogramma en een energieneutrale Stad. Dat schrijven de sociaaldemocraten in hun conceptverkiezingsprogramma.

“Er zitten nog altijd zo’n 10.000 mensen in de bijstand. De PvdA wil schoonmakers en beveiligers van gemeentelijke gebouwen weer bij de gemeente in vaste dienst nemen. Voor werk dat nu blijft liggen wil de partij basisbanen, zoals buurtconciërges voor schone en veilige wijken en klassenassistenten voor goed onderwijs. En via aanbestedingen in de zorg en bouw wil de partij meer mensen uit de bijstand aan het werk helpen.” zeggen de sociaaldemocraten.

De schaarste op de woningmarkt leidt tot hoge prijzen en wachtlijsten. De partij wil  bouwen, voor midden- en lage inkomen,  sociale huurwoningen, middenhuurwoningen, meer studentenhuisvesting en meer betaalbare koopwoningen, vooral binnen de bebouwde kom.  Zo blijft de stad compact, het buitengebied groen en blijft er een groene long tussen stad en dorpen. Stad en dorpen moeten zo spoedig mogelijk energieneutraal worden.  Energie en verwarming moet voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zijn. Daarom moeten de kosten van de transitie inkomensafhankelijk gedragen worden. Aldus het conceptverkiezingsprogramma.