Oranje Nassau vervangt vlak voor allesbeslissende wedstrijd de trainer

sport
Foto Andor Heij: Patrick Zwart

Een opmerkelijke actie bij eersteklasser Oranje Nassau. ON heeft trainer Patrick Zwart vlak voor de laatste wedstrijd in de competitie vervangen voor Erwin Heerlijn, die volgend seizoen hoofdtrainer is bij de Groningers.

ON zakte afgelopen weekeinde naar de voorlaatste plaats en speelt zaterdag tegen rode lantaarndrager VEV’67 uit Leek. In die wedstrijd is alles mogelijk voor ON. Bij verlies dreigt rechtstreekse degradatie, maar bij winst is handhaving in 1E zeker.

Patrick Zwart is teleurgesteld over het besluit van de technische commissie van ON, maar begrijpt het wel: “Een andere trainer kan net die prikkel overbrengen, dat dit keer het kwartje wel goed valt”.

Oranje Nassau verspeelde de laatste weken veel punten: “Er zijn gewoon te veel beslissende spelers geblesseerd”, aldus Zwart. “Door al die spelers in de lappenmand hebben we zelfs de keeper van het zesde elftal moeten opstellen, die het overigens wel erg goed deed. Daarnaast hebben we in veel wedstrijden verschrikkelijk veel pech gehad.”

De alles beslissende wedstrijd van Oranje Nassau tegen VEV’67 wordt zaterdag om 15.00 uur in Leek gespeeld.