Meerderheid Staten tegen 5,8 miljoen voor WK Wielrennen

nieuws
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Provinciale Staten van Groningen zijn niet van plan om 5,8 miljoen euro vrij te maken voor de organisatie van het WK wielrennen in 2020. De meerderheid van de statenleden stemde woensdag tegen.

Eerder was al duidelijk dat diverse partijen, waaronder de SP en de PVV, tegen zouden stemmen. Zij vinden dat het geld beter besteed kan worden aan de breedtesport en bovendien zou Groningen teveel financiële risico’s lopen. Woensdag bleek ook de fractie van de PvdA tegen te stemmen.

Eerder had de provincie Drenthe al vijf miljoen euro toegezegd. De bijdrage van de provincie Groningen is nodig om de financiering van de kampioenschappen rond te krijgen. De organisatie van het WK moet nu proberen, het geld op een andere manier binnen te halen. Daar komt bij dat de stad Venetië ook nog in de race is voor het WK.

Deel dit artikel:

  1. Nee, Middenweg dom besluit maar ik begrijp het wel. Friesland wil niet betalen, maar wel de lusten. Heel Noord-Nederland had hier achter moeten gaan staan.

  2. Het is een feestje betaald door de burger voor de horeca en de zelfverklaarde notabelen,laat de horeca haar eigen feestjes betalen.

  3. Er moet niet vergeten worden dat er in de komende tijd ook nog miljoenen nodig zullen zijn om alles in en rondom
    HET MONSTRUM rond te kunnen fietsen.
    Maar toch………..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *