Meerderheid Staten tegen 5,8 miljoen voor WK Wielrennen

nieuws
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Provinciale Staten van Groningen zijn niet van plan om 5,8 miljoen euro vrij te maken voor de organisatie van het WK wielrennen in 2020. De meerderheid van de statenleden stemde woensdag tegen.

Eerder was al duidelijk dat diverse partijen, waaronder de SP en de PVV, tegen zouden stemmen. Zij vinden dat het geld beter besteed kan worden aan de breedtesport en bovendien zou Groningen teveel financiële risico’s lopen. Woensdag bleek ook de fractie van de PvdA tegen te stemmen.

Eerder had de provincie Drenthe al vijf miljoen euro toegezegd. De bijdrage van de provincie Groningen is nodig om de financiering van de kampioenschappen rond te krijgen. De organisatie van het WK moet nu proberen, het geld op een andere manier binnen te halen. Daar komt bij dat de stad Venetië ook nog in de race is voor het WK.

Deel dit artikel: