Koningin opent Protonentherapiecentrum

nieuws
afbeelding: UMCG

Koningin Máxima verricht op vrijdag 8 juni de officiële opening van het UMCG Protonentherapiecentrum in Groningen. De koningin krijgt ook een rondleiding door het centrum.

Het is het eerste centrum in Nederland dat protonentherapie aanbiedt aan patiënten. Als enig centrum in Nederland behandelt het ook kinderen. Het UMCG biedt kinderen en hun familie van buiten de regio tijdens de wekenlange behandeling een verblijf in het Familie De Boer Huis.

Het gaat om een nieuwe bestralingsbehandeling voor patiënten met kanker. Hiermee kan de dosis straling heel nauwkeurig worden toegediend aan een tumor, waardoor er minder straling komt in de omliggende gezonde weefsels. Bovendien neemt het risico op bijwerkingen en schadelijke gevolgen op lange termijn af.

Deel dit artikel: