Brandweerlieden redden paard uit water

Brandweerlieden hebben zaterdagavond een paard uit het water gered aan de Hoogeweg in de wijk Reitdiep. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een dier in nood kwam om 21.35 uur binnen op de meldkamer in Drachten waarop een bluswagen van de Groninger brandweer gealarmeerd werd. Bij aankomst bleek er een paard in een sloot te zijn beland. Met vereende krachten probeerden de brandweerlieden het dier op het droge te krijgen maar dit wilde aanvankelijk niet lukken. Daarop werd de assistentie van duikers en van een hulpverleningsvoertuig, die uitgerust is met een kraan, ingeroepen.

Bij aankomst gingen de duikers te water om hijs- en spanbanden aan te brengen waarmee het dier uiteindelijk uit het water gehaald kon worden en herenigd werd met de andere paarden. Volgens incidentfotograaf Rick ten Cate was het paard wel flink vermoeid geraakt. Vanwege het incident was de Hoogeweg enige tijd afgesloten. De reddingsactie van de brandweerlieden kon op veel belangstelling rekenen van omwonenden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl