Weer winst VVG, remise ON, nederlaag PKC’83

sport
Foto Andor Heij: VV Groningen - Balk

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal won VVG voor de derde keer op rij en heeft weer zicht op rechtstreekse handhaving. Oranje Nassau speelde gelijk en er was verlies voor PKC’83.

VVG won met 4-2 van Balk. Al voor de pauze stond het 4-0 voor de Groningers. Wesley Walstra opende de score en Nordin Philipsen maakte er 2-0 van. Balk raakte nog een keer de paal, maar door Giovanni Salvo en nogmaals Walstra werd het 4-0.

Na rust kwam Balk terug door Pieter Hette Wink en Harm Jan Groenewold. VVG verzuimde de kansen die het kreeg te benutten. In de slotfase kreeg Jaimie Walstra na een charge nog rood. VVG staat nog laatste, maar is in punten gelijk gekomen met VEV’67 uit Leek.

“De eerste helft was grandioos”, aldus VVG trainer Gert Haak. “In de tweede helft konden we de concentratie niet goed vast houden, dat hebben we de vorige drie wedstrijden wel gedaan, maar nu niet”. VVG staat door de winst zelfs bovenaan in de derde periode. “We willen altijd wel een prijsje pakken”, grapte Haak.

Oranje Nassau gaf in Dokkum in de slotfase een 2-0 voorsprong weg. Tegen Be Quick Dokkum werd het 2-2. ON staat zevende. PKC’83 verloor thuis met 2-1 van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden en staat nu negende.