RTV Noord pakt drie NL Awards

nieuws
Foto: RTV Noord / Erik Hogeboom

RTV Noord heeft drie NL Awards in de wacht gesleept op het NL Award Gala, dat woensdagavond werd gehouden in Eindhoven. De NL Awards zijn prijzen voor de beste programma’s van regionale omroepen.

Het programma Graag Gedaan Hoor! ontving maar liefst twee prijzen: het was het Beste Online Project en ook de Gouden NL Award. De verslaggeving over de misstanden van de Primark kreeg de prijs voor Eigen Nieuws.

In het programma Graag Gedaan Hoor! bezochten diverse redactieteams diverse locaties in Nederland. Hierbij werd er op gewezen dat die betaald zijn met de opbrengsten van de gaswinning. Niet alleen was het op TV en radio te volgen, maar ook via Facetime en live via Facebook, waar mensen live op konden reageren. Hiervoor ontving het de prijs voor Beste Online Project. Daarnaast ontving het programma ook de Gouden NL Award en mag het zich het beste regionale programma van Nederland uit 2017 noemen. Namens RTV Noord nam de bedenker van het programma, Rob Mulder, de prijzen in ontvangst.

Het nieuws over de misstanden bij Primark kreeg ook een Award. Journaliste Stephanie Nijssen nam de prijs in de categorie Eigen Nieuws met veel trots, maar ook met ‘zwetende handen’ in ontvangst. De omroep ontving via Facebook meldingen dat er sprake was van intimidatie en misstanden bij de modezaak. Het had als gevolg dat er in december vorig jaar een ondernemingsraad bij Primark werd geïnstalleerd.

In totaal werden er 18 radio- en televisieprogramma’s, online projecten en journalisten genomineerd, waarvan RTV Noord 3 nominaties kreeg. Er waren 6 categorieën waarvoor een NL Award werd uitgereikt.