Parcival College zingt op Hoofdstation

Leerlingen van het Parcival College zingen deze dagen in de aankomsthal van het Hoofdstation. “Dit is echt geweldig om te mogen doen, en het klinkt geweldig.”

Het concert op het Hoofdstation vloeit voort uit het Voorjaarsconcert van de school. “Bij ons volgen alle leerlingen het vak Muziek”, vertelt muziekdocent Japke Hartog. “Hoogtepunt is het Voorjaarsconcert in De Oosterpoort. Omdat dit jaar anders geplanned was hadden we ineens twee koorlessen over waarbij we dachten wat kunnen we nu doen. En toen is het idee ontstaan om te zingen op het Hoofdstation.”

“We hebben stukken gezongen uit het Stabat Mater van Guiseppe Verdi en het Misa Criolla van Ariel Ramirez”, vertelt één van de leerlingen. “Ik vond het ook erg mooi klinken in de hal, en ook super leuk dat heel wat reizigers bleven staan om te luisteren.”

Ook de school is enthousiast. Ook zo enthousiast dat het overweegt om vaker van zulke concerten te geven in de stad.

Deel dit artikel:

  1. Wat een prachtig initiatief met mooie muziek van jullie Parcival koor.

    Zelf, Ans de Bruin, ben ik vrijwilligster bij Singalongevents en willen jullie graag de tip geven eens naar de site te gaan van singalongevents om wellicht zaterdag 15 december 2018 in de Nicolaikerk te Utrecht de Misa Criolla te mee komen zingen. Het wordt een scratch- en leer- muziekdag met de broemde Argentijn Javier Rodrigues en zijn combo. Met aansluitend een Concert eind van de dag.
    Meer gegevens:
    Directeur is M. v.d.Brugge, bekend bij de Stichting Argentijnse Muziek
    Adres: Postbus 3051, 2301 DB Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *