Meikermis haalt spectaculaire Reactor naar Stad

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De organisatie van de meikermis heeft de kermisattractie Reactor naar de stad weten te trekken. Het is voor het eerst dat de Brabantse attractie in de stad te zien is.

De Reactor is een nieuwe attractie die deze maand voor het eerst op kermissen in het land te zien is. Het bestaat uit 24 gondels waarbij als deze gaan draaien voor bezoekers als een centrifuge aan voelt, waarbij tijdens de rit de gondels ook nog eens op twintig meter hoogte gekanteld worden. “Oorspronkelijk stonden de gondels naar buiten gekeerd”, vertelt eigenaar Niek Moonen uit Tilburg. “Maar we hebben ze naar binnen toe moeten keren omdat het anders veel te hard voor de bezoekers ging. Met de nieuwe opstelling beleven de klanten nog steeds een spectaculaire rit, die nu alleen iets aangenamer is.”

De Reactor is een attractie die 48 ton weegt en tijdens de kermis een plekje krijgt op de Grote Markt. Volgens Moonen zijn er in de wereld maar een aantal van dit soort machines te vinden. In Duitsland reist er ook één, maar deze heeft een paar gondels minder dan de Reactor.

De meikermis in de stad vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 21 mei. Behalve op de Grote Markt staan er ook attracties op de Vismarkt en de Ossenmarkt.

In onderstaand filmpje een impressie van de Reactor