Demonstratie tegen Forum voor Democratie bij Forum

nieuws
Foto: FvD

Op maandag 30 april komen de kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema naar het Groninger Forum om in gesprek te gaan over de ideeën van het Forum voor Democratie en hun plannen voor een ommezwaai in de Nederlandse politiek. Er is ook een tegendemonstratie aangekondigd.

Het Forum vermeldt nadrukkelijk in de publiciteit dat het hier om verhuur gaat en niet om een eigen activiteit: “Deze activiteit vindt plaats in het Groninger Forum, maar wordt georganiseerd door de organisatie van Forum voor Democratie.”

Groningen Tolerant en Afa Noord organiseren dezelfde avond een demonstratie voor het Forum tegen het Forum voor Democratie. Zij vinden die partij racistisch en extreem-rechts.

Deel dit artikel:

 1. Groningen Tolerant en Afa Noord zijn meer intolerant en fascistisch dan de organisaties die ze denken te bestrijden.

  FvD kun classificeren als een niet politiek correcte partij, maar dat maakt ze niet gelijk intolerant en fascistisch.

  1. Tsja, laten we iemand die openlijk ethnonationalistische ideeën predikt, politieke en nationale divisie zaait, en terloops seksistische en racistische opmerkingen uitkraamt maar als slechts ”niet politiek correct” zien. Het is schijnbaar moeilijk een probleem met dusdanig gedachtegoed te zien wanneer je er zelf niet het doelwit van bent.

   Je kan zeggen van Groningen Tolerant en Afa Noord wat je wilt natuurlijk, maar ze schijnen grondig onderzoek te doen naar de ‘organisaties die ze denken te bestrijden’. Het probleem bij populistische groepen als FvD is dat zij duidelijk genegenheid kweken bij de mensen die slechts oppervlaktekennis bevatten van hun doelen en ideeën waar ze daadwerkelijk voor staan. Dat is ook het enge aan populisme.

   1. Laat ik vooropstellen dat dhr Baudet ook niet mijn favoriete schrijver is qua romans en dat
    sommige uitspraken ronduit verwerpelijk zijn. Dit alleen maar bedoeld om in de schijnwerpers
    te staan en aandacht te genereren.
    Wat ook verwerpelijk is, is de huidige politieke kliek; liegen, bedriegen, elkaar baantjes toeschrijven.
    Het zijn politici die alles aan elkaar praten, zeggen wat het volk wll horen en aftreden indien het hun te
    heet onder de voeten wordt.
    Eigenlijk verdiend geen enkele politieke partij de stem van het volk omdat ze allemaal draaien, graaien, liegen
    en bedriegen.
    Bij een gebrek aan beter steun ik, en vele andere met mij, FvD, aangezien deze partij gevoelige misstanden qua verkwanseling van ons belastinggeld aan de kaak steld, waar, zo leert de geschiedenis, de huidige politieke kliek wel
    wat mee zal doen. Een hoop punten van Pim Fortuyn en dhr. Janmaat is tegenwoordig in politiek Den haag gemeengoed als het gaat om bijvoorbeeld opvang in de regio en inburgering.
    Je hoeft het niet op alle punten met iemand eens te zijn, om een signaal af te kunnen geven aan de heersende regenten. Daarom is het goed dat FvD, als beweging groeit, in de hoop dat er, toch wel een en ander zal veranderen.
    Demonstraties als deze zijn volkomen overbodig aangezien protestpartijen als FvD een doel bereiken, wat je zonder deze partij, niet zal bereiken.

   2. als een organisatie fvd goed doorlicht, dan kan je constateren dat fvd niet racistisch is.
    wel is het voor veel politieke partijen een bedreiging omdat men geen goed weerwoord heeft tegen de heren baudet en hiddema, omdat men intellectueel tekort komt, en niet eerlijk zijn

 2. Groningen Tolerant en Afa Noord willen niet dat men stemt op FvD? Hoe democratisch en vrijdenkend is men dan zelf om steeds geregeld met veel ziek gedram en vaker met veel geweld dreigen of met geweld en molest de straat opgaan en zo invloed en macht krijgen op de openlijke opinie.

  Als zei de toekomst van NL vertegenwoordigen, dan is NL rijp voor verdere sloop. NL is sowieso al tamelijk gehavend en toegetakeld door de hardcore, orthodoxe linkse stormtroepen, met hun zeer softe (dan wel weer) beleid richting (buitenlandse) criminaliteit. NL is er levendiger op geworden en tamelijk overspoeld met allerlei bewierrookte culturen, maar in ieder geval is NL er niet veiliger oo geworden.

 3. Groningen Tolerant en Afa Noord moet men inderdaad geen aandacht geven, dan sterven dit soort polariserende bewegingen vanzelf uit.

  1. Gezien de Bolsjewistische agenda van Afa is er géén enkele reden om te veronderstellen dat ze door gebrek aan aandacht ophouden met hun acties.

   Omdat de klassenstrijd een volstrekt debiel idee – gebouwd op een stupide projectie van eigen afgunstige karakter (met betrekking tot materiële zaken) – gebleken is, proberen ze nu via Grote Culturele Sprongen Voorwaarts het Westerse Systeem kapot te maken. Afa zijn de usefull idiots van de zwijnen uit Animal Farm.

   Op fascistische wijze anders denkenden het zwijgen op leggen voortkomend uit white saviourism is geen doel op zich. Het is het beginnetje van gedachtenterreur tegen een ieder die zich tegen de sloop van inheemse Europese culturen verzet.

   Waar mensen zich terecht opwinden over verdwijnen van bijvoorbeeld een Indianenstam in het Amazonegebied, wordt het verdwijnen van Europese culturen/volken als iets nastrevenswaardig gezien.
   De blanke heteroman is volgens deze gekkies (die géén idee hebben hoe zeer ze met een voor hun gevaarlijk vuur spelen) het grote kwaad. Helemaal als deze man ook nog Christelijk is.

  2. Hebben de verschillende partijen toch nog iets gemeen, namelijk polarisatie. Gelukkig is alles wat tegen de ideeën van een rechts-populistische partij is links noemen niet polariseren, dat scheelt. Nee, bij een partij als FvD polariseert men totaal niet! Niet over afkomst en een daarbij, volgens rechts populistische hoeken, bepaald gedrag behorend. Nee, bij de FdV zit je goed als het om niet polariseren gaat. Sowieso wel bij rechts populistische partijen, die maken zich totaal niet schuldig aan polariseren. Toch, Middenweg? Ik blijf dat een lachwekkend fenomeen vinden. Alles wat niet in rechts populistische retoriek gelooft polariserend noemen. Dit terwijl partijen als het FdV polariseren zo ongeveer tot een kunst hebben verheven. Kunst is het, of een kunstje, want kennelijk trappen er toch maar zat mensen in en dat vind ik dan, naast lachwekkend, toch wel een bepaalde mate van beangstigend. Niet meer in unieke mensen geloven, maar groepen. Ik krijg daar een beetje rillingen van. Dan ligt haat zaaien toch telkens weer op de loer. Polarisatie is dan ook de katalysator voor haat zaaien. Of ik het er mee eens ben, of niet, ik kan me voorstellen dat er organisaties zijn die daar hard tegen vechten. Bij rechts populisme krijg ik ook zo van die akelige beelden voor me van Nederlandse vlaggetjes en varkensmaskertjes. Of polariseer ik nu?

   1. Bepaald gedrag van bepaalde bevolkingsgroepen bagatelliseren tot “iets meer haantjesgedrag”.

    Ik vind deze geestelijke lenigheid knap. Meen ik serieus. Mijn licht-autistische brein is niet in staat een onwelgevallig verschijnsel van werkelijkheid schoon te praten. Helaas; denk dat het vermogen cognitief te dissoneren (?) beter voor de bloeddruk is.

   2. Mensen als individuen zien? Prachtig, alleen werkt het zo niet. Tenminste als je je ook weleens buiten veilige blanke bubbels bevindt.

    Als jij ‘s-nachts in een donker steegje loopt, en van de andere kant komt een groepje Chinezen je tegemoet, dan loop je waarschijnlijk zorgeloos door. Terwijl bij bepaalde anderen groepjes toch even door je heen gaat of je zonder kleerscheuren (en met al je bezittingen) aan de andere kant van die steeg terecht komt.

   3. Als ik jou posting lees moet ik gelijk denken aan iemand als mevr. Simons welke ook mij als directe afstammeling van de VOC en bijbehorende spreekwoordelijke mentaliteit ziet. Deze vrouw ontleent met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid haar bestaan aan diezelfde slavernij, maar dat terzijde.
    Als ik collega“s hoor spreken over links en links gedachtegoed hoor ik hen altijd hardop roepen dat deze enkel bezig schijnen te zijn elkaar gedrag, ooit opgedaan in de kroeg te kopiëren, maar daar kun jij wellicht een heldere blik op gaan geven.

   4. Kijk, beste Middenweg en dat is nou polariseren. Wie zegt dat ik links ben, of stem? Nou ben ik het wellicht wel, maar nergens in mijn post was dat uit op te maken. Wie niet voor ons is, moet wel links zijn en dus tegen. Toch? Nou is links wel een heel erg breed begrip en ja, als je daar al geen onderscheid in weet te, of wilt maken, dan ben je aan het… Vul maar in. Het is exact net zo met meningen als dat alles wat links is de grenzen wil opengooien, thee wil drinken met moslims, de voetjes warm houdt met geitenwollen sokken, ga zo maar door. Hoe heet dat nog maar weer? Je weet ook welke partij in de jaren ’80 al behoorlijke kritiek had op de voorwaarden die werden gesteld aan de multiculturele samenleving? Doe ‘s zoeken, je zult verrast zijn. Ik kan je in ieder geval verklappen dat het niet de PvdA was, maar ook zeker geen rechtse partij. En ga dan nog even lekker verder met je gezwam over polarisatie.

 4. He, dat is nu pech voor mij.
  Ik mag namelijk van 17 mei 2017 tot 17 mei 2018 (inderdaad een jaar) niet in alle STADS bibliotheken en Forum Images komen.
  Ik had namelijk de complete onbehoorlijkheid om slechts 1 zin te vragen aan de baliemedewerkster van Forum Images: ¨Hoe kom ik met jullie OR in contact?¨
  Die ene vraag vonden de directrice van Forum Images en algemeen directeur Dirk Nijdam veel te ver gaan.
  Dus – hupsa dekie – een jaar lang een compleet stadsverbod voor Groningen.
  Het was het afgelopen jaar heel erg gezellig en welkom in de bieb van Haren.
  PS
  Contact leggen met de OR en de toezichthouders is al JARENLANG NIET gelukt!

  Mevrouw Kiki

  1. Je zult vast wel weer een hoop stennis hebben lopen schoppen. Bovendien is een OR er voor de medewerkers niet voor herrieschoppers van buiten.

  1. Doe

   Je bedoelt dat het raar zou zijn dat een arbeider géén zin heeft om voor zo’n negentig procent van de Somaliërs de uitkering en toeslagen op te hoesten?
   Geld dat vaak ook nog aangewend wordt om naar Somalië op vakantie te gaan.

   Raar idee om alles maar naar materiële zaken te vertalen. Sorry dat ik het zeg, maar dat is een raar links trekje.
   Vrijwel iedereen waar ik mee om ga is links, en bij deze familie-leden en kennissen (en mijn vriendin) lijken politieke opvattingen louter te gaan om een eerlijke verdeling van middelen te gaan. En niet omdat ze zelf behoeftig zijn; verre van zelfs. Absurd!

   Zijn gewoon veel mensen die meer nadelen aan de ons door politieke klasse en stenograferende media opgedrongen multiculturele samenleving zien dan voordelen. Vaak houdt het bij de positieve kant bij buitenlands eten snel op. En bij die afweging speelt kosten géén dominante rol. Meer dingen als als vrouw naar je ouders in oude randstedelijke wijken kunnen gaan, zonder daar met cultureel bepaalde misantropie geconfronteerd te worden.

   1. 99 procent van de mensen in Nederland heeft geen clou wat links zijn daadwerkelijk inhoudt,maar ik kan je verzekeren dar PVDA,Groen Links en vele andere kleinere partijen absoluut niets met links zijn te maken heeft.Deze partijen maken het socialisme en het links zijn tot schande en tot een karikatuur.

   2. De mensen in mijn omgeving?

    Voor nivelleren, anti-militaristisch, onderdak voor uitgeprocedeerde asielzoekers-familie gecreëerd, multiculturele samenleving als iets positiefs zien. Ben je best links denk ik.

    Prima lui, maar blind wat betreft de bedreigingen mbt wat ik als massa-immigratie zie. Eén van de onnozele dingen die ik nu vaker gehoord heb, is dat welvaartstoename voor sterke demping/verdwijnen van religieus radicaal gedachtengoed zorgt; alsof Bin Laden niet een vermogen van honderden miljoenen bezat.

    Socialisme is een verschriking. Kunnen wel prachtige theorieën van Marx en Engels bestaan, altijd weer was de werkelijkheid een hel voor degenen die in socialistische heilstaat leefden.
    Niet dat ik fan ben van het op hol geslagen, Angelsaksische, winner-takes-all casinokapitalisme ben. Helemaal niet.

 5. Ik ben best in voor vernieuwing, maar dat meneer Theo Hiddema zich als bekend staande neutrale advocaat, zich verlaagd tot populisme, blijft mij telkens opnieuw verbazen. Een man met een zorgvuldig opgebouwde naam en statuur, zijn naam te grabbel gooit, voor een clubje vlot pratende niets zeggende grappenmakers. Mijn vader leerde mij; ”Wie met modder gooit is een boer”. Nu nog iets positiefs en opbouwend **meneer Hiddema**

  1. Populisme kan ook links georiënteerd zijn, temeer daar ik bij tijd en wijle schrik van de enge gedachtegang van een partij als bijvoorbeeld Groen (s)link(s) en haar huidige leider. Iemand als Hiddema leent zich niet voor de bühne, houdt zijn ogen niet gesloten en ziet de realiteit, iets waar het links populisme dit angstvallig ver weg blijft duwen, bang voor een grote crash in de (Europese) en landelijke politiek.

 6. wie met modder gooit is een boer? Dat slaat volgens mij dus op Penthouse Pechtold.
  Politici en media zijn goed in het verdraaien van woorden en deze buiten de context te plaatsen.
  En dan creeeren ze een soort fake nieuws om krantjes te verkopen, in talkshows te komen en zieltjes te winnen.
  Dat is populisme ten voeten uit.

  Bekendste voorbeeld is wel dat Pim Fortuyn artikel 1 wilde schrappen.
  Lees die context en je snapt waarom hij dat zei.
  Hij zei het natuurlijk op deze manier om aandacht te krijgen, maar hij had een punt.
  Artikel 1 staat toe dat je mag zeggen dat ‘kwetsbare groepen’ onder het mom van religie onderdrukt (afgemaakt) mogen worden.
  En dat is nu net waarom de Nederlandse overheid niets aan die haatiman wil/kan doen die iedereen doodwenst.
  Het blijft actueel …

  1. Bloeddruk stijgt gelijk vele tientallen punten als ik aan die ongekende linkse haatcampagne tegen Fortuyn terugdenk.

   Die gore (zelfcensuur) D66’er van een Thom de Graaf die over Anne Frank begon nadat Fortuyn in de Volkskrant een Voltairiaanse vorm van vrijheid van meningsuiting verdedigde.

   Ik moet wel heel erg tegen de leider van het rechtse alternatief zijn, om daar niet op te stemmen. Omdat de moord of Fortuyn niet einde van rechts tegengeluid mag betekenen.

   Ben geen blinde volgeling van Fortuyn trouwens. Schijnt schandknapen misbruikt te hebben. Weerzinwekkend.

   1. Ik kan me vergissen, maar volgens mij trok de heer Fortuyn eerst zelf ten strijde tegen met name de PvdA. En volgens mij waren het niet alleen linkse partijen die het niet zo hadden op Fortuyn z’n gedachtegoed. Wat dat ook maar was, want een partijprogramma was er niet. Letterlijk niet. Als het Fortuynisme een gedachtegoed was, dan was de LPF toch zeker niet ten onder gegaan aan haantjes binnen de partij, die niet eens meer wisten wat ze moesten denken, of welke ideologie ze moesten aanhouden.

    Weet je wat ik overigens weerzinwekkend vind? Het gelul dat ‘de kogel van links’ kwam. Naar mijn weten kwam die kogel van een persoon die vrij weinig ophad met democratie en een goeie kronkel had, letterlijk. Ik vind het weerzinwekkend dat er wordt beweerd dat ‘links’ willens en wetens een klimaat zou hebben gecreëerd, waarin het normaal is dat je je ideologische tegenstanders mag vermoorden. Ik maak me er heel hard voor dat er niemand was, binnen geen enkele partij, links noch rechts, die het goedkeurde, of graag een klimaat zag, waarin het normaal is om je tegenstanders om te leggen. En dat ondanks dat Fortuyn het vermogen had om je het bloed onder je nagels vandaan te halen. Dit om z’n politieke onvermogen te compenseren mijns inziens. Dat blijkt ook wel aan de hand van al de partijen waar hij lid van is geweest en overal waar hij kwam stront aan de knikker kreeg (nee, dat doelt niet op z’n geaardheid). Maar het creëren van een klimaat van kwaadheid is een vrij makkelijke manier om stemmen te winnen. En dat zie ik nu juist weer wel ten uitvoer worden gebracht, tot op de dag van vandaag. Een vijand is dan natuurlijk nogal gauw en dankbaar gevonden, zolang die kwaadheid maar tot uiting gebracht kan worden. Wellicht is dat dan nog een beetje Fortuynisme, hoewel men dat tegenwoordig weer gewoon netjes populisme noemt. Vul maar in of je daar een links of rechts etiketje aan wilt geven.

   2. Hans Dijkstal? Links liberaal. En 100% Partijkartel.

    Over dat de kogel zeker van links kwam heeft Theo van Gogh nog een verhelderend stuk geschreven. Iets met giftig klimaat waarin elde kans groot was dat tirannenmoordernaar zou opstaan. Volgens mij heet het “De Goddelijke Kale”.

    Op het politbureau van GroenLinks in Rotterdam was overigens een hoop paniek toen bleek dat hun vriendje Volkert, Fortuyn had afgeknald. Klaas de Vries (PvdA) stelde na het taartincident (en toen Fortuyn in peilingen op kop ging) dat Fortuyn niet beveiligd zou worden omdat “niet iedere willekeurige particulier beveiligd hoefde te worden”.

    Een sociaal (-democratisch) cynisme zoals we dat ook bij bloedhond Lenin zagen. Opvallend hoeveel linkse politici vaak misantropische cynici blijken te zijn. De politieke voorkeur om een gebrek aan mensenlijkheid te verbloemen?

    Maar dat de VVD ook blij was dat die oproerkraaijende outsider afgemaakt was, geloof ik wel. #Partijkartel.

    Fortuyn was niet blij met zijn in no-time samengestelde lijst. Over defensie-mol Math JSF Herpes zei Fortuyn “hoe kom ik van die man af”. Zijn boeken, maar ook interviews, waren basis van ideologie. Fortuyn liet bijvoorbeeld in een interview met Van Gogh weinig heel van achteraf onzalig gebleken Europese munt.

    Maar vanwege misbruik ben ik dus geen Fortuynist. Dat de man goede analyses had, en door een linkse kogel gedood werd, verandert dat niet.

   3. Overigens zat Fortuyn in zijn Groningse periode op de linkerflank. Ook een regelmatige bezoeker op de publieke tribune in het stadhuis. Ook ik ben links, maar niet meer het links wat ik voorsta. Doordat politieke partijen zich nu concentreren op immigranten doet ze alsof ze het ‘links’ nog najagen! Maar hun onderliggende agenda op zijn oerbewoners van Nederland is een rechts beleid. Maar daar worden ze nu dan ook op afgestraft. De PvdA staat momenteel op 8 zetels in de peilingen van eenvandaag. Dat komt nooit meer goed! En de SP op 12. Ook dat komt niet meer goed!

   4. Ik denk dat de SP een ander probleem heeft. Het is altijd een typische oppositiepartij geweest. Daar lag ook hun kracht, want de partij had de charme van een protestpartij. Maar nu is het een iets meer serieuze factor geworden en dan kom je op het punt dat je meer verantwoordelijkheid moet nemen, wat ook inhoud dat je concessies moet doen. Op dat punt zit de SP al een tijdje en hebben het daar behoorlijk laten liggen. Veel kiezers geloven ze daarom niet meer. Als ze daarin de kiezer weet te overtuigen, zou het een grote, belangrijke speler kunnen worden. Maar tot op de dag van vandaag lijken ze dat niet door te hebben, of zijn ze bang hun meest linkse achterban het niet gaat pikken. Daar ligt ook mijn grootste kritiek op de SP en ook intern begint dat steeds meer te rammelen. Hun idealen kan ik me wel in vinden. Hun vasthouden aan wat ooit hun sterke punt was niet, want brengt ze niet verder.

    Fortuyn wilde maar één ding, namelijk macht. Of dat nu via de linker of de rechterkant moest maakte hem geen drol uit. Het heeft helaas wel veel navolging gehad, waardoor rechts-populisme helaas wel een rol is gaan spelen. Het is niet de stem van het volk, of althans, het is een gecreëerde stem. Creëer een vijand en voed daarmee woede. Vicieuze cirkel, want de woede wordt niet alleen gevoed, maar ook gecreëerd. En zo wordt een afglijdende schaal ingezet, die best beangstigend is. Getuige ook bepaalde ideeën over superioriteit alhier. En zo heb je een hele maatschappij, waarin groepen zich tegen elkaar gaan afzetten. Haat. Niet mijn kopje thee. Maar als je dat zegt, dan ben je soft, of juist extreem en wat niet meer. Ook weer die vicieuze cirkel. Ik wou dat mensen ‘s wakker worden en inzien dat het maar om één ding gaat; macht.

   5. In de periode 2006-2010 hadden wij een college van GL PvdA SP. Vanwaar, dan het moeten doen van concessies? Het werd een rechts beleid. En toch blijven deze partijen met elkaar flirten. En dus klopt er iets niet!

    Met de 2de alinea ben ik het niet met je eens. Pim was slechts betrokken op links in zijn Groningse periode en was daarnaast een hoogleraar. Maar zijn standpunten werden dermate interessant eind jaren 90 – hij woonde toen al in Rotterdam – dat ie dus ook werd uitgenodigd in tal van talkshows. Dit heeft zijn ‘persoon’ vergroot. En uiteindelijk door Jan nagel uitgenodigd voor een nieuw op te richten politieke partij. De afloop kennen wij.

    Ja! Het rechtspopulisme regeert dus wel over Groningen. Gelet op de samenstelling van de 2dekamer. Het overgrote merendeel in de 2dekamer is opgegroeid in de Randstad. En de problemen hun eigen woonomgeving omzetten in wetgeving. En indirect dit ook projecten op Groningen, De kieswet moet op de schop! Het voldoet niet. Elke provincie moet gelijkwaardig vertegenwoordigd zijn in de 2dekamer. Het aantal zelfdodingen in Groningen is nog nooit zo groot geweest. De mensen kunnen hier geen kant op. En dit wordt straks nog erger, nu de raad heeft aangekondigd ook dit beleid te moeten implementeren. Gedwongen door de inspectie van sociale zaken! Ik hou mijn hart vast!

 7. Lekker tolerant weer om andere meningen niet te willen horen. Typisch weer. Maar ja (extreem) links laat zich weer eens kennen. Echt waar ze zouden al die gekkies eens door moeten lichten op financiële inkomsten en de subsidies afpakken. Maar ja daar “demonstreren” ze voor, in de hoop dat er geen macht komt die hun dat afpakt. Puur eigen gewin dus om nooit te hoeven werken.

  1. Je kunt je inkomsten natuurlijk ook zo vergaren: https://nos.nl/artikel/2229342-pegida-voorman-ed-de-hollander-veroordeeld-in-duitsland.html. Maar nu polariseer ik waarschijnlijk.

   Het blijft een raar fenomeen ter rechter zijde dat alles wat links is, ook gelijk maar op dezelfde hoop van het extreme gegooid wordt. Eye opener; zowel ter rechter als ter linker zijde is verreweg de grootste groep tegen extremisme. Ik ga op mijn beurt een VVD’er ook geen nazi noemen, al heb ik helemaal niks met die partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *