Computerbank introduceert ‘leenlaptops’

nieuws
Bron foto: Elin Stil

Basisschoolleerlingen die zelf niet over een computer beschikken kunnen vanaf begin mei bij De Computerbank terecht voor een leenlaptop, bijvoorbeeld voor het maken van een werkstuk.

Voorzitter van Computerbank Hans Huiting legt uit: “Om diverse redenen kan het mogelijk zijn dat een leerling geen beschikking heeft over een computer. Dat levert misschien wel extra stress op. Wij willen daar graag een handje helpen.”

Volgens Huiting is er in het voortraject al veel belangstelling voor het project. “In Midden-Groningen werken we samen met het Armoedepact Midden-Groningen en in Groningen zijn al contacten gelegd met de brugfunctionaris van de Tamarisk in Groningen-Zuid. “De laptops voor de kinderen zijn gebruikte exemplaren die de Computerbank heeft gekregen van diverse organisaties. Ze worden voorzien van Office-software zodat de kinderen volledige beschikking hebben over Word, Excell en Powerpoint.

“Vanaf half april staat er een link naar de Leenlaptops op onze website. De kinderen kunnen daar zelf een aanvraag doen en beloven daar ook goed voor de laptop te zullen zorgen.” Huiting benadrukt dat er geen kosten aan verbonden zijn. “We willen uiteraard wel graag weten hoe het afgelopen is met het werkstuk is!”