Cargo Bike Festival volgend jaar naar de stad

nieuws

Het internationale Cargo Bike Festival vindt volgend jaar plaats in Groningen. De stad wil in 2025 een milieuvriendelijke bevoorrading van de winkels en bedrijven in het centrum

We zien bedrijven steeds vaker pakketjes en maaltijden met de fiets bezorgen”, aldus wethouder Paul de Rook. “Met cargo-bike bevoorrading worden we nog meer een allround fietsstad. We willen van andere landen leren hoe we de volgende stap kunnen zetten. Daarmee zijn we de perfecte plek om in 2019 het International Cargo Bike Festival te organiseren.”

Volgens De Rook wordt er steeds meer online gekocht en die producten moeten geleverd worden. Dat kan niet alleen met vrachtfietsen, maar ook met kleine elektrische vrachtvoertuigen. Die zijn niet alleen schoon, maar passen qua grootte ook goed bij de afmetingen van de straten in het centrum.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *