PvdA tegen meer marktwerking in de zorg

nieuws

De raadsfractie van de PvdA is kritisch over meer marktwerking in de zorg. Het stadsbestuur wil dat er in Groningen juist meer zorg wordt aanbesteed.

De nieuwe aanbesteding heeft gevolgen voor meer dan drieduizend Stadjers. Het gaat onder meer om dagbesteding voor ouderen en mensen met een beperking, en om begeleiding naar vrijwilligerswerk. Als het aan het stadsbestuur ligt, krijgen zij straks geen hulp meer van hun vertrouwde partij, maar van een gebiedsondersteunend netwerk. Dat zou leiden tot minder bureaucratie, lagere kosten en betere zorg.

De PvdA denkt daar heel anders over. Die ziet meer in langdurige samenwerking met lokale partijen, zodat mensen niet steeds hoeven te switchen, maar continu dagbesteding kunnen krijgen

Deel dit artikel:

  1. De complete zorg in de BV Nederland moet weer een nutsvoorziening gaan worden, met een kruisvereniging welke de zorgtaken voor ouderen en hulpbehoevenden op zich neemt, zonder winstbejag maar tegen kostprijs zorg bieden. Aanbesteden gaat enkel nog meer ten koste van de hulpbehoevenden en zij welke de zorgtaken in het veld uit moeten voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *