Marjet Woldhuis valt af bij ‘beste raadslid’

nieuws

Raadslid Marjet Woldhuis van de partij 100% Groningen is afgevallen bij de verkiezing voor het beste gemeenteraadslid van Nederland. Ze heeft de finaleronde niet gehaald.

Woldhuis zat na de tweede stemronde bij de twaalf genomineerden. De vier beste kandidaten komen uit Hardenberg, Middelburg, Amsterdam en Rotterdam. Er werden bijna 27 duizend stemmen uitgebracht. Met de verkiezing zetten campagnebureau BKB, de Volkskrant en omroep WNL de lokale politiek in de schijnwerpers. De genomineerden staan voor wat een goed raadslid tekent: het hebben van een sterk ontwikkelde visie op de gemeentelijke samenleving, deze in woord en daad aan de man brengen en middels het raadswerk een onmiskenbare invloed hebben op het gemeentelijk beleid.

De vier overgebleven kandidaten nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 20 maart in Paradiso, Amsterdam. Tot die dag kan er gestemd worden, via de website ‘besteraadslid.nl’.