Examenkunst in Minerva

Dinsdagavond was bij Academie Minerva een expositie van een grote groep leerlingen van het Harens Lyceum en het Montessori Lyceum te zijn. Dit deden de leerlingen voor hun eindexamen.

Overal kunst op de grond en tegen de muren. Een grote groep leerlingen van het Harens Lyceum en het Montessori Lyceum was dinsdag in de expositiehal van Minerva druk aan het discussiëren over het gemaakte werk. De leerlingen worden bijgestaan door studenten van de docentenopleiding van Minerva.

Momenteel doen dus twee scholen mee aan dit project. Maar docent Anne-Marije Venema wil graag dat andere scholen ook mee gaan doen: ‘Ik zou het heel tof vinden. Zo komen scholen elkaar onderling tegen en kunnen de docenten met elkaar in discussie over de beoordeling en de manier van lesgeven.’ Anne-Marije roept andere scholen dan ook op om zich aan te melden bij de Academie Minerva.

Tussen vijf en zeven uur ’s avonds konden familieleden en vrienden de tentoonstelling bezoeken. Maar, niet getreurd! Als je nieuwsgierig bent kan je de kunst nu bekijken in de entreehallen van beide lyceums. Toch is de expositie hier in Minerva toch datgene wat de leerlingen het meeste bij blijft, aldus examenleerling Bente: ‘Minerva was voor mij altijd een indrukwekkende plek, het is heel cool om hier nu mijn kunst te tonen.’

Deel dit artikel: