Zwak FC Groningen onderuit tegen Vitesse

sport

FC Groningen heeft vrijdagavond in Arnhem met 2-0 verloren van Vitesse. FC Groningen blijft daardoor dertiende staan in de eredivisie met 22 punten uit 21 wedstrijden. Vitesse bleef zesde.

FC Groningen begon slecht aan de wedstrijd en al na zes minuten kopte Matt Miazga Vitesse op 1-0. Oud-Groningen speler Bryan Linssen miste daarna de kans om de score te verdubbelen. Na een goede aanval kwam Vitesse na 32 minuten alsnog op 2-0 via Mason Mount. Tom van Weert kreeg de eerste grote kans voor Groningen, maar hij schoot naast.

Vlak voor de pauze ontsnapte Groningen toen een inzet van Guram Kashia door Juninho Bacuna van de lijn werd gehaald. Uit TV beelden leek de bal de lijn wel gepasseerd te hebben. Een volgende inzet werd ook door Bacuna van de lijn gehaald. Ook dat was een twijfelgeval.

Na rust kwam FC Groningen wat beter in de wedstrijd met na een uur een schot van Van Weert dat net naast ging. Direct daarna kopte Tim Matavz voor Vitesse naast. Na 75 minuten miste invaller Lars Veldwijk een enorme kans op de 2-1 door de bal vrijstaand naast te schieten. Bij Groningen pakte de van Ajax gehuurde invaller Deyovaisio Zeefuik drie minuten na zijn debuut meteen geel na een harde overtreding. Van Weert en Veldwijk kregen nog mogelijkheden, maar FC Groningen kon zonder punten naar huis.

Deel dit artikel: