Onveilig en akelig fietspad langs Kempkensberg blijft jaren dicht

nieuws
Foto: Flaviadir / Pixabay

Het fietspad vanaf de Hereweg langs de Kempkensberg richting DUO blijft de komende jaren dicht. Het fietspad was sinds 8 januari gesloten, vanwege de werkzaamheden bij de Kempkensberg. Het zou over enkele dagen weer open gaan, maar dat plan is gewijzigd. 

Tijdens de werkzaamheden aan de ringweg wordt tussen het fietspad en de weg een vijf meter hoog scherm geplaatst. Het scherm is een maatregel om het leef- en voedselgebied van vleermuizen in de buurt van de ringweg zo goed mogelijk in stand te houden. Bovendien moet de afscherming de bomen in het Sterrebos beschermen.

Omwille van de vleermuizen is er tevens geen verlichting in de buurt van het scherm toegestaan, waardoor het fietspad nu wel erg donker en akelig onveilig aanvoelt. Gemeente en Aanpak Ring Zuid hebben daarom de keus gemaakt het fietspad de komende jaren tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg  dicht te houden. Fietsers kunnen gebruik maken van de Waterloolaan.