FC Groningen pakt punt van VVV

sport

FC Groningen heeft vrijdagavond in Venlo een punt gepakt van VVV. Het werd 1-1. FC Groningen bleef daardoor 13e in de eredivisie staan met 24 punten uit 24 wedstrijden.

VVV was voor de pauze de betere ploeg. Nadat Lennart Thy al meteen een grote kans voor VVV naast kopte, opende Vito van Crooy al na anderhalve minuut de score voor de ploeg uit Venlo. Doelman Sergio Padt voorkwam een snelle knock-out door een inzet van Thy te keren. De eerste kans van Groningen was meteen raak. Ritsu Doan schoot van afstand raak: 1-1. Padt voorkwam een hernieuwde achterstand door een inzet van Romeo Castelen te stoppen.

FC Groningen was na rust een tijd de bovenliggende partij, maar op een kansje van Tom van Weert na wist de ploeg van Ernest Faber weinig te creëren. Een kwartier voor tijd kwam de eerste grote kans en die was voor VVV toen Nils Röseler op de lat kopte. Torino Hunte was kansrijk, maar Padt stopte de bal. Vanuit een vrije trap kon FC Groningen toeslaan. De bal van Yoëll van Nieff ging echter net naast. FC Groningen ontsnapte in de slotfase nog een keer toen een bal na een scrimmage naast ging.

 

Deel dit artikel:

 1. Ik had nooit verwacht dat er een keer een moment zou komen dat we tevreden zouden moeten zijn wanneer we een puntje uit Venlo mee naar huis konden nemen.
  Ik heb het al vaker gezegd maar de selectie is dermate zwak dat we er ook niet meer van mogen verwachten. Hoe dat volgend seizoen moet is mij een raadsel. De kans is reeel dat de paar goede spelers die er nog zijn dan ook vertrekken. Dan blijven we hangen op het niveau van spelers als Drost en Bacuna. En dat belooft weinig goeds.

 2. Bacuna gister goed. Mooie assist op Doan die fraai afronde. Ook een speler met veel potentie. Ben echter bang dat deze jongen zoals vrijwel alle vorige buitenlandse jongelingen niet opgevangen is door de club. En dat hij daarom niet bij ons echt zal doorbreken. Ook hierom; Nijland rot op. En neem je kliek in de organisatie mee.

  Met Doan, Bacuna, Tom van de Looi (speelt bijna alles vooruit) en Ludovit Reis (toptalent) hebben we dan volgend jaar vier prima middenvelders. Alle reden om terug te keren naar 442GTPV. Zeker als we nog een ervaren strijder met loopvermogen voor de positie van verdedigende middenvelder halen. Eentje die de vier jongemannen (waarvan je per wedstrijd uiteraard maar drie kunt opstellen)bij de hand kan nemen.

  Met Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Larsen en Warmerdam hebben hebben we een paar vrij redelijk achterhoede-spelers. Maar mag volgend seizoen wel wat snelheid bij. Vooral centraal achterin. Kun je meer naar voren spelen. Dus als Larsen transfervrij vertrekt, eindelijk weer eens iemand met snelle eerste meters halen.

  Kan een sprinttrainer trouwens niet iets aan looptechniek van Bacuna en Van Nieff doen? Valt vast snelheid te winnen. Snap niet waarom Bacuna, waar ik overigens wel fan van ben, van die rare grote passen (halfsprongen) maakt. Elke eenvoudige ALO-student kan uitleggen dat je in zweeffase snelheid verliest. Met andere woorden: die voeten moeten zo snel mogelijk naar de grond om te weer af te zetten. Maar zolang Nijland en vrienden (RvC moet ook optyfen) dienst uitmaken, wordt er bij de FC geen topsport bedreven, en worden Van Nieff, Bacuna, maar ook Van Weert niet naar de overkant van de A7, naar de atletiekbaan van ARGO’77 gestuurd.

  Padt gaat weg, en dat gaat ons punten kosten. Voorin hebben we met vertrek van Mahi in ieder geval twee nieuwe spitsen nodig. Als het aan mij ligt komt Genero Zeefuik weer terug. Geweldig balaanname met voet, knie en borst. Nauwelijks van de bal te krijgen, best technisch, en verrassend snel. (stuk sneller dan driftig bewegende Michael de Leeuw bijvoorbeeld).

  Een linksback als Stenman en een spits als Nevland (nadrukkelijk als) erbij, en we kunnen volgend jaar weer met plezier naar het Noordlease stadion. Stenman type kan Warmerdam uit basis verdringen. Ook omdat ik meer in Warmerdam potentie als middenvelder zie.

 3. Sommige supporters geloven in sprookjes en zijn het zicht op de realiteit kwijt wanneer ze pleiten voor een veel te dikke niet-scorende spits die bij al zijn voorgaande clubs is mislukt.
  De selectie is op een enkeling na veel te zwak, spelers als Bacuna horen niet in een team dat in het linkerrijtje wil spelen. Heel af en toe zit er bij de vele pogingen wel eens eens een goede pass tussen. Wanneer je dat als kwaliteit ziet en niet als toeval dan heb je er niet veel kijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *