Expositie ‘Verscheurd Groningen’ verplaatst naar UMCG

De expositie ‘Verscheurd Groningen’ van Agnes Bakker en Annet Eveleens verlaat dit weekend het Provinciehuis. Eind mei is de tentoonstelling te zien in het UMCG.

De expositie bestaat uit breiwerk en foto’s, die gemaakt zijn als protest tegen de gaswinning in Groningen. De laatste weken waren de kunstwerken te zien in het Atrium van het provinciehuis. Dit weekend stopt de tentoonstelling daar. De kunstenaressen zijn daarom nog één keer aanwezig om uitleg te geven bij de stukken.

De expositie bevat onder andere een schaalmodel van het met breiwerk beklede huis in Rottum en een fotoserie van actievoerende Groningers. Agnes en Annet zoeken nu naar nieuwe locaties om de expositie door te zetten. Eind mei staat het grootste van de werken gedeelte in het UMCG.

Deel dit artikel: