Studenten van start met werk-leertraject tot buschauffeur bij Qbuzz

nieuws
Foto: Qbuzz

Vijftien studenten zijn vandaag gestart met hun BBL-opleiding tot buschauffeur. De nieuwe opleiding is een unieke samenwerking tussen Qbuzz, Noorderpoort en Oosterpoort opleidingen. De studenten worden in één jaar tijd in de praktijk opgeleid tot vakbekwaam buschauffeur, met een volwaardig mbo niveau2-diploma.

Na het halen van het bus rijbewijs bij Oosterpoort opleidingen gaan de studenten een aantal dagen per week op de bus rijden, begeleid door een praktijkopleider van Qbuzz. Hierdoor raken ze vertrouwd met het rijden in een dynamische omgeving én doen ze ervaring op met alle andere taken die bij hun gastheerschap op de bus horen, zoals de omgang met reizigers.

Noorderpoort zorgt voor de theoretische ondersteuning van de opleiding. Eén dag per week zitten de studenten in de schoolbanken. Noorderpoort geeft lessen in onder andere Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Ook komt de theorie vanuit de praktijk bij Qbuzz aan bod. Studenten krijgen antwoorden op vragen zoals: hoe wordt een dienstregeling gemaakt, wat moet ik doen bij schade en wat zijn de ambities van Qbuzz op het gebied van duurzaamheid?

Qbuzz verwacht in de komende jaren veel uitstroom, vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van hun buschauffeurs. Nieuwe chauffeurs zijn dan ook erg welkom en kunnen zich te allen tijde melden bij uitzendbureau Consolid.