Winkeliers Paddepoel blij met regels voor openingstijden

Verscheidene winkeliers in Paddepoel zijn blij dat er regels komen over de openingstijden. Afgelopen zaterdag 27 januari werd bekend dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken met regels gaat komen over de verplichte openingstijden voor de winkeliers.

Onlangs moest een fietsenmaker in Paddenpoel nog een flinke boete betalen omdat hij zich volgens de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren niet aan de openingstijden hield. De fietsenmaker wil zijn eigen openingstijden bepalen. Hij wil bijvoorbeeld niet op zondag open. Dat gaat volgens de CVvE in tegen de eerder vastgestelde verruiming van de openingstijden.

De winkeliers zeggen blij te zijn dat de problemen eindelijk serieus worden aangepakt. Hoe de regels eruit gaan zien en wanneer de regels er zijn is nog niet bekend.