Tweede “Mijn Gereedschapskist” geopend in Vinkhuizen

Wie gereedschap wil lenen en daar niet voor kan betalen kan sinds vorige week terecht aan de Goudlaan in Vinkhuizen. Daar staat direct naast de buurttuin Goudtuuntje sinds kort een klein gebouwtje met als toepasselijke naam “Mijn Gereedschapskist”. Het is naast de vestiging in de Hoogte de tweede in de stad.

“Wij doen aan de uitleen van gereedschap en aanhangers en we vragen geen huur en geen borg. Voor mensen met een Stadjerspas is het helemaal gratis. Mensen met een normaal inkomen en instellingen betalen 25 euro per jaar voor het lidmaatschap. Met dat lidmaatschap kunnen zij ook gratis gereedschap lenen”, aldus beheerder Angelo Ruardi van “Mijn Gereedschapskist”.

De eerste klant van vandaag komt binnen en wil graag een decoupeerzaag en een heggenschaar lenen. “Ik ben hier vandaag voor de eerste keer. Ik werk graag hiernaast in de buurttuin Goudtuuntje en kan nu mooi zonder kosten gereedschap lenen”, aldus André Koch.

Op werkdagen is “Mijn Gereedschapskist” open van tien tot twaalf uur. Je kunt dan reserveren en ophalen en geleend gereedschap terugbrengen . De koffie staat volgens Ruardi altijd klaar.

Deel dit artikel: