Topshelf gaat nu echt dicht

nieuws
Foto Raymond Bos groningsnieuws.nl Topshelf Winkel

Het warenhuis Topshelf aan de Grote Markt gaat volgende week zaterdag definitief dicht.

Topshelf startte ruim een jaar geleden in het gebouw van de voormalige V&D, maar het werd nooit een succes. In november zou de zaak al dicht gaan, maar dat werd uitgesteld, omdat de klandizie weer wat aantrok en er nog voorraden verkocht moesten worden.

Wat er in de toekomst in het pand gaat komen is nog onbekend.

Deel dit artikel:

 1. Het gaat helaas heel slecht met Groningen. Het aantal faillissementen in Groningen lag zelfs hoger dan vorig jaar, terwijl in de rest van Nederland het aantal faillissementen dalende zijn.

  Ook de gaswinning versus aardbevingsproblematiek speelt daarbij een rol als imagoprobleem. En uiteraard de kortzichtigheid van de lokale politici, die er niet voor geboren zijn. Bovendien, helemaal niets met Groningen hebben.

  En enige wat ze doen is een tuintje aanharken. Er is écht meer nodig, wil je een economie laten floreren. Je kan praten als Brugmans, maar ze zijn zo vreselijk eigenwijs! Bij de beesten af!

  1. Wanneer ben jij voor het laatst achter je pc vandaan geweest, en überhaupt in de stad geweest?? Moet je eens doen, je zult verstelt staan hoeveel onzin je net verkondigd heb.

  2. Je kunt gewoon stellen natuurlijk dat er in Groningen meer faillissementen waren in 2017 dan in 2016 en dat het dus slecht gaat. Dan staar je je wel blind op een getal, die niet eens noemt. Je kunt ook de aantallen erbij vermelden. Dan zijn er 10 meer (94 ipv 84) faillissementen in de hele provincie Groningen dan vorig jaar. En aangezien Groningen al op de tweede plek staat van heel Nederland (3290 faillissementen) qua minst aantal faillissementen, is dat dan helemaal niet een raar getal. Wel jammer dat Friesland ons wat dat betreft door een enorme daling daar, net inhaalt en we daardoor op de 3e plek zitten. Maar om daar nou heel dramatisch over te doen? Je kan dan ook nog kijken naar aantal faillissementen per inwoner van de provincie om een nog gedetailleerder beeld te krijgen. Maar ach, het is zaterdagmorgen.

   Je zou dan ook de andere kant moeten vermelden. Hoeveel nieuwe bedrijven zijn er bij gekomen? Hoeveel arbeidsplaatsen zijn erbij gekomen? Ik heb die cijfers niet bij de hand, maar weet dat het groeiende getallen zijn. Als er in een stad 10 mensen overlijden en er worden 20 geboren, dan gaat het per saldo er dus met 10 inwoners op vooruit. Dat idee.

   Op het gebied van winkels… Ik kijk liever gewoon naar het straatbeeld. Waar een paar jaar geleden van sommige straten de helft van de winkelpanden leeg stond, zie ik nu een florerende stad met een ongekend aantal nieuwe en frisse zaken. Dat een hoop grote ketens verdwenen zijn is enerzijds jammer voor die werkgelegenheid in eerste instantie, maar ik vind de stad nu wel veel leuker met veel meer kleinere bedrijven met een unieke persoonlijke uitstraling. En die bedrijven hebben gelukkig personeel nodig. De diversiteit in winkelaanbod is het ten goede gekomen. Dus waar ik eerst ook geschrokken ben van de enorme hoeveelheid grote bedrijven die ten onder gingen, denk ik dat het op de lange termijn niet heel slecht is. Daardoor hebben wel veel nieuwe ondernemers de kans gekregen een plek in de markt te krijgen die jarenlang vast zat.

   In een wereld waarin globaal gezien steeds meer macht bij enkele bedrijven komt te liggen, vind ik dat een heerlijke ontwikkeling.

   1. Wat hier geldt, is ook voor de rest van Nederland van toepassing. En alles is en blijft relatief. Het gaat gewoon slecht. De onderliggende cijfers vertellen de waarheid. Je zou eens deze ketens onder de loep moeten nemen, de reden waarom ze zijn vertrokken en nu alsnog weggaan. ‘Ze’ bedachten ook ooit de blauwe stad, maar vergaten de infra-structuur. Hetgeen in een malaise is verzonken. Meerstad idem. Stopt maar weer, het is per slot van rekening zaterdagavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *