Politie gaat deuren langs op zoek naar actievoerders protest bezoek Wiebes

nieuws
Bron foto: Elin Stil

De politie is dinsdagavond bij verschillende mensen in stad en provincie aan de deur geweest omdat ze op zoek zijn naar de organisatoren van de protestactie “Vertel ’t Wiebes zelf!”.

Op Facebook is een actie gestart waarin actievoerders oproepen om tijdens het bezoek van minister Wiebes te protesteren tegen de gaswinning en de gevolgen daarvan. Ongeveer 100 mensen geven aan woensdagavond naar de Nieuwjaarsreceptie Noord Nederland in Martiniplaza te willen komen. Daar zal Wiebes waarschijnlijk ingaan op de gevolgen van de beving van maandagmiddag in Zeerijp.

De protestactie “Vertel ’t Wiebes zelf!” wordt volgens de mensen van de Facebookactie gesteund door onder andere de Groninger Bodem Beweging, Sandra Beckerman, Kamerlid van de SP en Annemarie Heite, boegbeeld van het Groningse aardbevingsverhaal.