Oorspronkelijke plattegrond A-kerk weer zichtbaar

De oorspronkelijke oude plattegrond van de der A-kerk moet op een of andere manier weer zichtbaar worden. Dat zegt wethouder Roeland van der Schaaf.

Eind december werd de nieuwe erfgoednota aangenomen door de gemeenteraad. Voorafgaand aan die nota inventariseerde de stad de honderden monumenten, met behulp van Stadjers. De Martinitoren is het meest gewaardeerd in de stad, maar de der A-kerk is een goede tweede. “Wat de meeste mensen niet weten is dat de toren van de kerk vroeger meer in het midden stond, voor de toren stond vroeger nog een travee. Dat zou op een of andere manier weer zichtbaar moeten worden.” aldus Roeland van der Schaaf

Er is een kaart gemaakt van zogenoemde sleeping beauties, plekken en gebouwen in de stad die soms geen monument zijn maar wel de harten van Stadjers hebben veroverd.

Deel dit artikel:

  1. Deze Fries van de PvdA heeft zich uiteraard ingelezen en spreekt zelfs de toren VERKEERD uit. Maar wij als rasechte stadjers vertel je niets nieuws!

    Overigens wel goed uitgesproken Ecco ‘Der Aa-kerk’. Jammer, dat ik het niet terugzie in de koptekst en het redactionele commentaar.

  2. Ons Ons ons ons ons ons .. Je bent niet van ons! Je hebt de hele binnenstad gesloopt!

    En de zogenoemde sleeping beauties, zullen wel die verschrikkelijke optoppingen zijn en de volgebouwde binnenplaatsen. Alsook dat vreselijke forum. Dit als keuze, van dat geïmporteerde D66 PvdA en VVD volk .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *