Kamervragen over dierproeven bij RUG

nieuws
Foto: flickr.com/photos/whiskymac/

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over dierproeven bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het steekt de partij vooral omdat er bij het onderzoek gebruik werd gemaakt van wilde spreeuwen en kauwtjes. Normaal worden dieren speciaal gefokt voor de proeven.

“Het is onethisch om wilde dieren te vangen en aanzienlijk te kwellen met de testen terwijl het helemaal niet duidelijk is of deze testen nodig zijn. Is er bijvoorbeeld wel gekeken naar alternatieve testmethoden? Van een modern instituut als de RUG zou men toch verwachten dat ze inmiddels verder kunnen kijken dan dierproeven”, aldus fractievoorzitter Gerjan Kelder van de Groninger PvdD.

Volgens de RUG waren die proeven nodig, omdat het om belangrijk wetenschappelijk slaaponderzoek ging. Bovendien zijn er volgens de RUG geen regels overtreden.

Deel dit artikel:

  1. Okay dus de PVDD maakt dus zelf onderscheid tussen dieren,de wilde zijn blijkbaar van meerwaarde en dat is erg interessant aangezien een echte dierenliefhebber dit verschil niet kent.De meeste medicijnen die wij gebruiken zijn getest op dieren wellicht dat de leden en het bestuur van PVDD zich kunnen opgegeven als vrijwillig proef persoon of in ieders geval al hun medicatie weggooien dat getest is op dieren,of de naam van de partij veranderen in Partij voor de dieren wanneer ons het uitkomt.(PVDDWOHU)

  2. Je bent een dom mens DOE…. althans zo kom je over… Elke keer weer lekker ongenuanceerd reageren zonder achtergrond info en zonder daadwerkelijk wat te zeggen…

    Je zal wel niet anders kunnen.

    1. Gewoon feiten die jij wederom niet weet te pareren.En iemand als dom bestempelen en ‘je zal wel niet anders kunnen’ zegt meer over jou dan mij.(heb jij je medicijnkastje al leeg gehaald?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *