Jorden van Foreest wint in 9e ronde van sterke Pool in Tata Steel Challengers

sport

Jorden van Foreest won in de 9e ronde van Krasenkow uit Polen in het schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

De 18-jarige Groninger kwam met een mindere stelling uit de opening. Toen ging zijn tegenstander in de fout en hoewel het technisch nog lastig was, maakte Jorden het bekwaam af. Hij staat nu met 5 uit 9 op een gedeelde derde plaats.

Zeer opmerkelijk was de partij van zijn 16-jarige broer Lucas van Foreest tegen de Rus Gordievsky. Lucas has genoeg aan remise voor zijn derde grootmeesterresultaat. Tot en met de 57e zet stond hij beter en had zeker remise kunnen maken, want de Rus kon geen vin verroeren. Toen ging de jonge Groninger forceren, waardoor hij het duel alsnog verloor. Lucas van Foreest staat nu met 4 uit 9 op een gedeelde negende plaats.

Aan kop gaan Korobov en Vidit met 6,5 uit 9. Er volgen in Wijk aan Zee nog 4 rondes.

 

Deel dit artikel: