Estafette-acties openbaar vervoer opgeschort

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De estafette-acties bij het openbaar vervoer worden opgeschort. Dat meldt de vakbond CNV Vakmensen. Vrijdag is er opnieuw overleg met de werkgevers over een nieuwe cao.

“We verwachten dat we eruit kunnen komen”, zegt onderhandelaar Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen. “Dat betekent dat de estafette-acties die voor volgende week in voorbereiding waren, worden opgeschort.” Na de landelijke staking vorige week donderdag, waar ruim 85 procent van de buschauffeurs en machinisten aan meedeed, was de druk op de werkgevers groot, zegt Van der Meulen.

De onderhandelaar vertrouwt er op dat de vakbond vrijdag met de werkgevers tot een cao-resultaat kan komen voor de 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. Zij willen onder meer een beter salaris en voldoende rustpauzes.