CDA niet blij met optreden rapper Boef op Noorderslag

nieuws
Foto: Lesley Pietens

De CDA Statenfractie is niet blij dat rapper Boef op gaat treden tijdens popfestival Eurosonic Noorderslag op 20 januari.

De rapper raakte deze week in opspraak nadat hij drie jonge vrouwen die hem tijdens nieuwjaarsdag een lift hadden gegeven, via sociale media uitschold voor kechs, ofwel hoeren.

Volgens CDA Statenlid Robert de Wit had Eurosonic/Noorderslag een krachtig signaal af kunnen geven door te stellen dat er bij ESNS geen ruimte is voor rappers die dit soort gedrag vertonen. ”Uiteraard gaat Eurosonic Noorderslag over haar eigen programmering, maar hier laten ze wel de kans liggen om te laten zien dat dit soort gedrag niet wordt geaccepteerd, ongeacht of je een bekende popartiest bent”, aldus De Wit.

Op de sociale media is flink wat woede ontstaan door de uitspraken van Boef. Er is zelfs een petitie gestart om het optreden te voorkomen. Verder wordt opgeroepen tot een bierdouche of een boycot. Elders werden optredens van Boef geschrapt. Desondanks liet de organisatie van ESNS vrijdag aan OOG weten dat het optreden toch door gaat.

Niet alleen het CDA heeft zware twijfels over het optreden. Eerder lieten enkele Groninger wethouders zich op Twitter in soortgelijke woorden over de kwestie uit.