Eurosonic Noorderslag: Boef blijft welkom (update)

nieuws

Ondanks alle kritiek houdt de organisatie van Eurosonic Noorderslag voet bij stuk: het optreden van Boef gaat door. De afgelopen dagen werden meerdere shows van de rapper afgelast. Onder meer de organisatie van Paaspop en Corendon lieten weten niet langer met Boef in zee te willen na filmpjes die hij op sociale media had geplaatst. 

Creatief directeur Peter Smidt van Eurosonic Noorderslag laat weten dat de rapper in Groningen gewoon welkom blijft. Smidt stelt dat uitspraken die Boef onder privéomstandigheden doet geen invloed hebben op reeds gedane boekingen. Dat andere organisaties shows van Boef wel afzeggen vindt Smidt hun “eigen verantwoordelijkheid”.

Gisteren lieten wethouders Paul de Rook, Ton Schroor en Joost van Keulen op Twitter weten het besluit van ESNS in twijfel te trekken. Ook werd er een Facebookpagina aangemaakt: Bier gooien op BOEF Noorderslag.

De rapper liet zich rond de jaarwisseling onvriendelijk uit over drie vrouwen die hem een lift gaven, nadat hij met pech aan de kant van de weg stond. Hij noemde de vrouwen ‘kechs’, wat straattaal zou zijn voor ‘hoeren’. Een aantal dagen later bood hij zijn excuses aan.

(update) Doodsbedreigingen
Op Instagram deelt Boef ondertussen screenshots van doodsbedreigingen die hij krijgt toegewenst. Hierbij meldt hij: “Beste mensen, er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is terecht, valt niet goed te praten. Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunde. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen!! (…) Nogmaals sorry voor alle dames”.