Zondag matige sneeuw en overlast (update code oranje)

nieuws
Foto: Erick Bakker

Volgens de laatste berekeningen kan de stad zondagmiddag een flink pak sneeuw verwachten. Weerman Roland van der Zwaag van Noorderweer waarschuwt dat er in totaal zo’n tien centimeter kan vallen. Ook trekt de wind aan wat voor extra overlast kan zorgen.

Update: Het KNMI geeft zaterdagmiddag code oranje af voor flinke sneeuwval en lokale gladheid.

“Zondagmiddag wordt het zeer interessant. Een lage druk gebiedje trekt precies over de kop van Drenthe en en het Zuiden van Groningen. De aflandige wind uit Duitsland trekt aan tot vier tot vijf Beaufort wat voor blizzard-achtige toestanden kan zorgen” , aldus van der Zwaag, weerman uit Eelderwolde.

“Zondagochtend is er sprake van lichte vorst en overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt. Dan gaat de accumulatie van de sneeuw snel. Het zijn waarschijnlijk dikke vlokken. Strooien heeft onder deze omstandigheden weinig zin. Het zout wordt niet ingereden en er komt direct weer een nieuw laagje sneeuw overheen. Dat kan zorgen voor spekgladde wegen”, vervolgt hij.

Volgens de weerman van Noorderweer.nl is het na morgen nog niet gedaan met de overlast. Hij verwacht dat er ook maandagmiddag nog sneeuw kan vallen. Daarna is het voorlopig gedaan met de eerste speldenprik van deze winter.