Vojtech Plat uit Tsjechië bovenaan in Chess Festival Groningen

sport

De 23-jarige Vojtech Plat is door een winst in de 4e ronde op de Rus Kryakvin alleen aan de leiding gekomen in het internationale schaaktoernooi in Groningen.

Plat is de enige speler met 4 uit 4 in Groep A met 62 deelnemers. Hij wordt gevolgd door vijf spelers met 3,5 uit 4, waaronder Sergei Tiviakov uit Groningen. Tiviakov won in deze ronde met wit van Kuipers.

De 16-jarige Groninger Lucas van Foreest verloor zijn twee partij op rij, waardoor hij met 2 uit 4 in de middenmoot staat. Zijn 10-jarige zusje Machteld van Foreest is de jongste deelnemer in deze groep. Machteld speelde twee keer remise en verloor twee partijen. Daarmee presteert ze beter dan haar rating van 1989, want het is een ratingprestatie van 2024.

Morgen wordt er niet gespeeld in het Sportcentrum van de RUG en de Hanze.  Van 26 tm 30 december volgen de laatste 5 rondes.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *