Vegansuper Nieuwe Ebbingestraat failliet

nieuws
Foto: Erick Bakker

De veganistische supermarkt Vegansuper aan de Nieuwe Ebbingestraat is failliet. Dat heeft de eigenaar van de winkel woensdagavond op Facebook bekendgemaakt.

Vegansuper was de eerste veganistische supermarkt in de stad en opende vorig jaar oktober haar deuren. In de supermarkt werden zo’n tweeduizend veganistische producten verkocht. Dit zijn producten waar geen dieren aan te pas zijn gekomen. De eigenaren dachten met de formule goud in handen te hebben omdat het tegelijkertijd ook de enige supermarkt in zijn soort was die in het noorden van het land te vinden was. Dit heeft echter anders uitgepakt.

“Tot ons grote verdriet zijn wij genoodzaakt het faillissement van Vegansuper aan te vragen”, staat te lezen op de Facebookpagina. De winkel is woensdagavond om 18.00 uur dichtgegaan. Wellicht is men vrijdag en zaterdag nog beperkt open. “We waren van plan om nog twee weken open te blijven, maar vanmiddag heeft één van onze leveranciers besloten de producten terug te halen. Als andere leveranciers hier ook voor kiezen dan zal de winkel niet meer open gaan. Wordt er anders besloten dan zullen we vrijdag en zaterdag nog beperkt open zijn.”

“Ach wat naar”
Op de Facebook-pagina van de winkel zijn na de bekendmaking al ruim honderd reacties binnengekomen. “Dit is wel heel veel slecht nieuws heel veel sterkte voor de komende tijd”, schrijft Bram. Een andere reactie komt van Marga: “Ach wat naar! Zoveel enthousiasme een nieuw concept op poten zetten, en dat het dan niet kan slagen. Heel jammer! Wens jullie veel sterkte!”

Deel dit artikel:

 1. Zo zie je maar weer.
  ALTIJD als je iets GOEDS wilt doen, gaat het mis.
  Net als werkzaamheden: Snel, snel, snel, snel….
  dat het dan slecht werk oplevert, is niet belangrijk,
  als het maar snel is….

  1. Kop d’r veur holln’ Dobber… Slecht werk niet accepteren. Hun baas is er vaak helemaal niet blij mee, maar heeft niet altijd goed door(of niet door dat dat averechts werk) dat ie teveel druk op z’n werknemers zet.

 2. Ik voorspelde dit al lang geleden simpel om het feit dat er nooit iemand binnen was,toen waren er vele reactie’s dat het niet waar was en dat ik onzin praatte.Ik wacht met smart op de reacties van dezelfde mensen.
  Overigens gun ik het de eigenaren deze faillissement niet,maar naïef zijn wel.

  1. Ik kan me inderdaad dergelijke opmerking van je herinneren. Grappig genoeg was dat ook het enige punt waar niemand op in ging, dus sla jezelf maar niet al te hard op de borst, straks verkeer je nog in ademnood.

 3. aanvulling:

  ‘Volgens de twee ondernemers is Groningen rijp voor een veganistische supermarkt. ‘Na gedegen marktonderzoek kwamen we tot de ontdekking dat er ook in Groningen erg veel vraag is naar zo’n supermarkt’, aldus Benny Lobo op de website van stadsomroep Oog. ‘Als je kijkt waar Stadjers via zoekmachines naar zoeken, dan staan vegan-producten hoog in dit lijstje.’

  Ai,geen clou hebben hoe een google zoekmachine werkt en dan hebben over een gedegen onderzoek hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *