Handige Stadjer in gestolen auto aangehouden

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een 33-jarige Stadjer is zaterdagavond ingerekend tijdens een politiecontrole op de A6 tussen Lemmer en Joure. De man reed in een gestolen auto met valse kentekenplaten.

De bestuurder werd aan de kant gezet nadat via een camera geconstateerd was dat de platen gestolen waren. De eigenaar had destijds aangifte gedaan. De politie ontdekte dat de Stadjer de kentekenplaten na enig huisvlijt in elkaar geknutseld had. De agenten kwamen er ook achter dat de auto gestolen was. De wagen was van hetzelfde merk, type en kleur als de auto waarvan de kentekenplaten gestolen waren.

De Groninger is ingesloten voor verhoor.

Deel dit artikel:

  1. Het toekomstige kentekenbewijs (gecombineerd met eigenaar) zal als een chip in de auto zitten waar het van buitenaf gescand kan worden,het gaat straks echt een appeltje eitje worden voor de politie om ‘foute’ auto’s ertussen uit te pikken.(gestolen auto,openstaande boete’s,auto’s volgen enz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *