WLG grijpt naast finaleplaats NK Debatteren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het is de leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium uit de stad niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van het NK Debatteren. In Gorinchem werd het team achttiende.

Ondanks dat de zes leerlingen zich niet geplaatst hebben voor de finale heerst er optimisme. “We waren naar Gorinchem gekomen met als doel om de ietwat lage score van vorig jaar waarbij we 37ste van de veertig werden te verbeteren”, vertelt Johan Praamstra. “Destijds verloren we twee debatrondes en wonnen er eentje. Afgelopen weekend hebben we geen enkel debat gewonnen, maar zoals het gezegde luidt ‘Liever een goed debat verliezen, dan een slecht debat winnen.” Het team van het WLG debatteerde afgelopen weekend over de stellingen ‘alcoholreclame moet verboden worden’, ‘er moet een quotum komen voor het maximaal aantal asielzoekers dat ons land binnen mag komen’, en de improvisatie-stelling ‘de media mag pas verhalen over seksueel misbruik als de daders veroordeeld zijn’.

Trots op resultaat
“We kregen drie uitmuntende tegenstanders tegenover ons waarbij we goede debatten hebben kunnen voeren en en waarbij we nipt verloren. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een plek hebben behaald waar we trots op kunnen zijn omdat we kunnen zeggen dat we tot de beste helft van het toernooi behoren.”

Gedroomd wordt er ook want het team is van plan om volgend jaar opnieuw een gooit te doen naar de titel. “We hopen dat we onszelf het komende jaar verder kunnen verbeteren, en dat we volgend najaar minimaal acht plekken hoger belanden.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *