Trekker kantelt op Paterswoldseweg

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk donderdagmiddag op de Paterswoldseweg is een trekker gekanteld. De bestuurder raakte hierbij lichtgewond. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. Een trekker met aanhanger met daarop een mini-kraan reed vanuit de stad richting Eelde. Ter hoogte van de kruising met de Lepelaar begon de aanhanger te slingeren waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en de trekker kantelde. Verschillende ooggetuigen belden daarop met het alarmnummer waardoor diverse hulpdiensten ter plaatse werden gestuurd. Behalve een ambulance en de brandweer werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

De bestuurder kon echter op eigen kracht uit de trekker klimmen. Hij raakte lichtgewond en is door ambulancemedewerkers onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de trekker geborgen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.