Paddepoel: ‘Ingrijpen winkeltijdenverordening achter de hand’

nieuws
Foto: Jos Waalkens

In het conflict rondom de zondagsopening in winkelcentrum Paddepoel houdt het stadsbestuur de mogelijkheid open om de Winkeltijdenverordening aan te passen. Op die manier hopen B&W winkeliers keuzevrijheid te geven om de opening op koopzondag te realiseren.

Dat schrijft het stadsbestuur in een brief aan de raad, over de uitspraak van de rechter dat de Primera op zondag niet open hoeft. Het college herhaalt dat iedere winkelier zelf mag bepalen of en wanneer hij open wil. ‘Het lijkt erop dat de in 2014 gemaakte afspraken voor uitbreiding van de winkeltijden voor de zondag en zaterdag niet rechtsgeldig zijn. Of dat voor alle partijen in het winkelcentrum geldt, is nog onduidelijk. Het gaat in dit geval om een rechtszaak tussen een verhuurder (eigenaar) en huurder (winkelier). Sommige winkeliers zijn tevens pandeigenaar, en huurcontracten kunnen per winkelier verschillen. Dit geeft voor verschillende partijen steeds een andere juridische basis,’ aldus het stadsbestuur.

“De afgelopen weken is met de CVvE constructief overlegd over een nieuw ontheffingenbeleid ten aanzien van de collectieve openingstijden, inclusief de maandelijkse koopzondag. Hiervoor kunnen de ondernemers die dat willen een aanvraag
indienen.’ Dat schrijft het stadsbestuur over de bemiddelingspoging die bemiddelaar Koos Nauta op verzoek van wethouder Joost van Keulen onderneemt.