Overwinning winkeliers: Primera Paddepoel mag zondags dicht van rechter

De Primera winkel in winkelcentrum Paddepoel mag zondags gewoon dicht blijven. Dat heeft de rechter dinsdag besloten.

De rechter vindt ook dat de winkel zaterdag om vijf uur mag sluiten en niet tot 6 uur hoeft open te blijven. Wel moet Primera een gewone donderdagse koopavond houden tot negen uur. De boete voor de donderdagavonden blijven gewoon staan maar de andere boetes zijn onterecht opgelegd en hoeven dus niet betaald te worden.

De uitspraak heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor collega winkeliers die eveneens beboet zijn door de Vereniging van Eigenaren, die zo probeert iedereen te verplichten de maandelijkse koopzondag open te zijn. De rechter stelt ook dat de VVE geen vereniging is die leden heeft. Het is gewoon een stichting die geen sanctie kan opleggen. Eigenaar Gerard Platjouw: “Ik ben blij, ik heb het net gehoord, het kan niet anders dat dit ook voor mijn collega’s positieve gevolgen heeft.’

 

Deel dit artikel:

 1. De redding van dit hoogoplopend conflict, dat landelijk de aandacht trok, komt van de rechterlijke macht. In dit geval het Gerechtshof in Leeuwarden. Niet van het gemeentebestuur van Groningen en de aangewezen bemiddelaar.

  Wethouder Joost van Keulen kan deze rechterlijke uitspraak wel gebruiken voor de moeizaam gebleken bemiddeling. Een ontheffing aanvragen voor de zondagsopening is voor de betrokken winkeliers thans een gepasseerd station. Een brug te ver!

  Zie verder: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/186516/Doorbraak-in-Paddepoel-ruzie-Primera-mag-op-zondag-dicht

  Morgen dient een soortgelijke zaak bij de sector Kanton van de Rechtbank in Groningen. Het gaat om de zaak Paddepoel Fietsen.

  De “Vereniging van Eigenaren” (VvE) is een innerlijk tegenstrijdige rechtspersoon. Een gotspe. Een wangedrocht. Het is een ondemocratische stichting met een bestuur dat zichzelf aanvult. Werk aan de winkel voor een notaris, die goede statuten gaat maken. Mede in opdracht van de gemeente Groningen!!!

 2. Maar de VVE kan dus nu ook geen sancties opleggen tegen wat dan ook. Hopelijk zijn ze nu eindelijk zo verstandig om tot een oplossing te komen.

 3. Hardliner Paul Beeres heeft z’n langste tijd als voorzitter van de VVE gehad. Misschien dat dit vastgoedbaasje nu ergens anders de onderlinge verhoudingen grondig kan gaan verzieken. Joepdoei, mazzel, dag.

 4. Onbegrijpelijk dat dit zo lang heeft geduurd, terwijl het voor ieder persoon met een beetje verstand in z’n hoofd duidelijk was dat een rechter altijd tot deze uitspraak zou komen. Foute wereld, die vastgoedbranche, zie ook prins Bernhard Jr in Amsterdam.

 5. Gelukkig.
  Het is toch vreselijk, dat iemand in dit land met Joods-Christelijke wortels moet vechten om ’s Zondags, de Rustdag, gesloten te zijn. Hoe ver zijn wij afgegleden! Weg met die vreselijke VvE.

 6. Het huisadres (woonhuis)van Paul Beeres van Beeresco Beheer B.V. (hoofd B.V.) zit werkelijk volgeplakt met b.v.’s o.m Horas B.V.,Bervi,Beeram beheer,Kauerco,Beeras en Beerof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *