Overwinning winkeliers: Primera Paddepoel mag zondags dicht van rechter

De Primera winkel in winkelcentrum Paddepoel mag zondags gewoon dicht blijven. Dat heeft de rechter dinsdag besloten.

De rechter vindt ook dat de winkel zaterdag om vijf uur mag sluiten en niet tot 6 uur hoeft open te blijven. Wel moet Primera een gewone donderdagse koopavond houden tot negen uur. De boete voor de donderdagavonden blijven gewoon staan maar de andere boetes zijn onterecht opgelegd en hoeven dus niet betaald te worden.

De uitspraak heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor collega winkeliers die eveneens beboet zijn door de Vereniging van Eigenaren, die zo probeert iedereen te verplichten de maandelijkse koopzondag open te zijn. De rechter stelt ook dat de VVE geen vereniging is die leden heeft. Het is gewoon een stichting die geen sanctie kan opleggen. Eigenaar Gerard Platjouw: “Ik ben blij, ik heb het net gehoord, het kan niet anders dat dit ook voor mijn collega’s positieve gevolgen heeft.’

 

Deel dit artikel: