“Komst Sinterklaas naar Stad onzeker”

Komt er dit jaar wel of geen Sinterklaasfeest? Die vraagt houdt veel kinderen deze dagen behoorlijk bezig. “De stoomboot bevindt zich in een storm en zo ongeveer alle cadeautjes zijn overboord geslagen.”

Het is vrijdagochtend rond 10.00 uur als juf Elisabeth met haar groep 3 van de Fiduciaschool aan de dagelijkse fruithap begint. Ondertussen kijkt men naar het Sinterklaasjournaal. “Morgen hoopt Sinterklaas aan te komen en je merkt echt dat het bij de kinderen leeft”, zegt de juf. Dat het de kinderen bezighoudt blijkt uit de reacties. “De stoomboot zit in een zware storm”, zegt Jesse. “Ondertussen slaan er allemaal cadeautjes overboord en is ook het grote Sinterklaasboek aangespoeld op de vaste wal.”

“Niet teveel wind”
“Het is heel belangrijk dat alle cadeautjes die door de mensen gevonden worden naar het grote Pietenhuis worden gebracht”, zegt Charlotte. Of de intocht zaterdag ook in gevaar komt daar zijn de kinderen eensgezind over. “Ik denk dat het wel goed komt. Alleen moet er niet teveel wind staan, want dan zou het nog wel eens mis kunnen gaan.”

Sinterklaas wordt zaterdag rond 12.00 uur in Dokkum verwacht. Rond 13.30 uur hoopt de Goedheiligman in Groningen te zijn waar hij bij roeivereniging De Hunze voet aan wal gaat zetten.