Internationaal nadenken op Montessori Lyceum over toekomst

Hoe ziet de wereld er in 2037 uit. Die vraag staat deze week centraal op het Montessori Lyceum Groningen.

“We organiseren deze week Youthtopia 2020”, vertelt docent Peter Rutgers. “Dit is een Europees project waarbij nagedacht wordt over oplossingen voor de toekomst.” Dat het internationaal is blijkt al bij binnenkomst van het schoolgebouw in de wijk Helpman waar verschillende Europese vlaggen wapperen. “Behalve onze eigen leerlingen zijn er deze week vijftig leerlingen uit Bulgarije, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije te gast.”

Het project is inmiddels een jaar bezig en de Groningse leerlingen zijn onder andere al in Bulgarije en Spanje geweest. “In ieder land staat een thema centraal waar we ons in moeten verdiepen en waar een plan uit moet komen”, vertelt leerling Hannah van der Sluis. “In Spanje hebben we het bijvoorbeeld gehad over de economie.”

In Groningen staat de komende week de duurzaamheid centraal. “Een interessant thema als je bedenkt dat we bijvoorbeeld nu nog erg afhankelijk zijn van de gaswinning. Hoe kun je dat anders doen? Ik ben in ieder geval erg benieuwd waar ze mee gaan komen”, zegt Rutgers. De presentatie van de ideeën vindt komende vrijdagavond plaats op het Harens Lyceum.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *