Donar nog in race voor volgende ronde

Donar kan zich nog steeds plaatsen voor de volgende ronde van de FIBA Europe Cup. De Groninger basketballers wonnen thuis in een aantrekkelijke wedstrijd met 94-56 van KK Bosna uit Bosnië.

Donar speelde zonder Arvin Slagter en zonder Sean Cunningham, die vanwege familieomstandigheden afwezig was. Al in het eerste kwart leek het erop dat Donar net zo gemakkelijk zou gaan winnen als vorige maand in Bosnië, toen het duell eindigde in 43-72. Al snel liep de thuisploeg uit naar 18-4, en het kwart eindigde bij 23-8. In het tweede kwart leverde de zone-verdediging van Bosna succes op: Donar kwam moeilijker tot scoren, en Bosna verkleinde de achterstand tot 9 punten bij rust: 37-28.

Verder kwamen de tegenstanders niet. Donar liep na rust gelijk uit tot 48-28, en de kwartuitslag 30-10 leidde tot een tussenstand van 67-38 na 30 minuten speeltijd. In het laatste kwart liep de ploeg van coach Erik Braal nog verder uit.

De grote man bij Donar was Evan Bruinsma. Hij was goed voor maar liefst 34 punten en 10 rebounds, en kreeg in het laatste kwart een publiekswissel. Brandyn Curry maakte 17 punten.

Donar staat op de tweede plaats in poule A en heeft nu 8 punten uit 5 wedstrijden. Wanneer de Groningers de laatste thuiswedstrijd op 6 december tegen de Antwerp Giants winnen, zijn ze verzekerd van plaatsing voor de tweede poulefase.