Stad krijgt nieuw gaycafé

nieuws
Foto: mrg.bz/kSF1WC

De stad krijgt er een nieuw gaycafé bij. Het café opent begin december en gaat ‘Café de Prins’ heten.

Het café komt in de Zwanestraat, waar voorheen café de Kachel was gevestigd. Mede-eigenaar Peter Westra: “Het wordt een hetero-vriendelijk Gaycafé in de binnenstad van Groningen, waar homo’s en hetero’s elkaar kunnen ontmoeten. Deze plek zal gezelligheid uitstralen en garant staan voor plezierige en ontspannen avonden.”

Onlangs sloot De Kast haar deuren en bleven alleen Bar De Rits en Café Ons Moeke nog over als plek voor de Groninger gayscene.  “Er bestaat binnen de LGBTQ scene van Groningen een groot verlangen naar een veilige plek waar ’s avonds een borrel gedronken kan worden met gelijkgestemden,” aldus Westra.

Deel dit artikel:

  1. Het wil mij voorkomen dat in een stad met ruim 200.000 inwoners, waaronder een groot aantal die tot de jongere generatie mogen worden gerekend, behoefte bestaat aan een dergelijke horecagelegenheid. Ik wens de initiatiefnemer graag heel veel succes !

    1. Inderdaad M, want als er overlast is van een café mag op die plek (in de binnenstad nog wel!) nooit meer een kroeg komen. Manmanman wat een logica.

    2. Juist de jongere generatie lijkt niet meer zo behoefte te hebben aan gay café’s. Hopelijk kan deze dan wel rendabel worden, maar ik betwijfel het.

  2. En wanneer zat de Kachel in de Zwanestraat ? Ik weet alleen dat die aan het Schuitendiep zat ?
    Zwanestraat lijkt me wel een goede lokatie… ook dicht bij andere middle aged barretjes in de buurt van de Kromme Elleboog. Middle aged zal doelgroep moeten zijn, want de jongere gays lijken nou juist groep te willen ontwijken en gaat mede daarom uit in het ‘normale’ uitgaansleven

  3. De euro is duur en alle sletjes zitten discreet te sletten op de Grindr. Niemand heeft meer zin in gelul en pilsjes trakteren. Tegenwoordig worden de jongens online in huis gehaald zoals de pizza en de shoarma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *