Oranje Leeuwinnen kloppen Noorwegen in blessuretijd

sport
Foto Lars de Leeuw. Fans gaan in de Oranjeparade naar het FC Groningen stadion.

In een uitverkocht Noordlease stadion van FC Groningen heeft het Nederlands vrouwenelftal met 1-0 gewonnen  van Noorwegen. Het was voor de Oranje Leeuwinnen, de Europees kampioen, de eerste kwalificatie wedstrijd voor het WK.

Na een eerste helft met weinig mogelijkheden bood de tweede helft meer spektakel met een beter Oranje. Zo schoot Vivianne Miedema op de lat. Oranje ontsnapte wel toen Shanice van der Sande hands maakte en Noorwegen een strafschop kreeg. Maren Mjelde stuitte echter op keeper Sari van Veenendaal. Oranje bleef gevaarlijker met onder meer een schot van Lieke Martens dat net naast ging. In blessuretijd wist Miedema met een schot van afstand toch te scoren: 1-0.

Ierland heeft de leiding in de poule met zes punten uit twee wedstrijden. Noorwegen heeft er zes uit drie. Nederland heeft drie punten uit één wedstrijd. Noord Ierland en Slowakije zijn na twee wedstrijden nog puntloos.