Jorden van Foreest neemt leiding in match tegen Adhiban

sport

De 18-jarige Groningse schaker Jorden van Foreest heeft in Hoogeveen de vierde partij van de match tegen Adhiban uit India gewonnen. Van Foreest leidt nu met 2,5-1,5.

Tijdens het Hoogeveen Schaaktoernooi 2017 speelt de Groninger een match over zes partijen tegen de 25-jarige Adhiban.  Een geduchte tegenstander, want de Indiër eindigde in het laatste Tata Steel toernooi als gedeeld derde in de hoofdgroep achter So en Carlsen. De eerste partij werd remise, maar nadat Van Foreest de tweede partij verloor, wist hij gisteren de derde partij te winnen en vandaag met wit de vierde. De komende twee dagen volgt de ontknoping.

In het Open Toernooi valt de 10-jarige Machteld van Foreest op, het zusje van Jorden. In de 5e ronde gaf zij de op papier veel sterkere Duitser Stanetzek geen schijn van kans. Machteld van Foreest heeft een score van 3 uit 5.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *