Gouden gloeilamp voor wethouder

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) heeft woensdagochtend een gouden gloeilamp gekregen uit handen van ROOD, de jongerenafdeling van de SP. ROOD roemt de wethouder vanwege zijn aanpak van malafide huisjesmelkers.

“Huisjesmelkers en bonafide pandjesbazen zijn al jaren een probleem”, zegt Jildou de Jong van ROOD. “Regelmatig komen er studenten bij ons aan de deur die uitgebuit worden. Die ten onrechte bemiddelingskosten in rekening wordt gebracht of betalen voor lucht. We zijn blij dat de wethouder daar nu actie tegen gaat ondernemen en hebben hem daarom een gouden gloeilamp gegeven om hem te complimenteren.”

“Wat we gaan doen is dat we een verhuurdersinspectie aan het werk gaan zetten”, zegt wethouder Van der Schaaf. “Wel moet ik toegeven dat dit een lastig probleem is, en dat we als lokaal bestuur eigenlijk veel meer regels en mogelijkheden zouden willen hebben om dit echt goed aan te kunnen pakken.”