Cinekid Festival trekt honderden kinderen naar Groninger Forum

Honderden kinderen zijn deze dagen te gast in het Groninger Forum aan het Hereplein. In het gebouw wordt de zesde editie van het Cinekid Festival gehouden.

“We laten hier tal van jeugd- en animatiefilms zien”, zegt Mirthe Reitsma van de organisatie. “Je moet dan denken aan bijvoorbeeld de kaskraker ‘Dikkertje Dap’, maar ook ‘De Kleine Prins’ en de ‘Invisible Boy’.” Maar het draait niet alleen om films op het festival. “Hier op de begane grond hebben we een medialab ingericht waar kinderen allerlei interactieve spelletjes kunnen doen.”

Eén van die onderdelen is het besturen van een piratenschip. “Ik sta nu aan het roer”, vertelt Ivar vol enthousiasme. “Ik moet mijn schip zo manoeuvreren dat mijn kanonniers andere boten uit het water kunnen schieten.”

Het festival is tot nu toe een groot succes en de organisatie hoopt dat zich dat de komende dagen gaat doorzetten want Cinekid is deze hele week nog te bezoeken in het Groninger Forum. “Daarbij raden we mensen wel aan om van tevoren een kaartje te kopen, omdat we toch wel zien dat er veel animo voor is.”