Traject KANS! zet 26 mensen aan het werk

nieuws

Dankzij het traject KANS! gaan 26 voormalig uitkeringsgerechtigden aan de slag als Klantcontact Medewerker in een callcenter.

Ze krijgen dinsdag uit handen van wethouder Roeland van der Schaaf en gedeputeerde Eelco Eikenaar het certificaat Klantenservice Federatie Nederland uitgereikt. Van de startende groep is 73% via het traject KANS! uit de uitkeringssituatie en aan het werk geholpen. KANS! leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een traject van drie maanden op tot Klantcontact Medewerker.

Het project ging in maart van start met 40 cursisten. De gemeente en het UWV zorgen voor de werving van kandidaten. Komend najaar start een nieuwe groep van 27 cursisten en voor volgend jaar staan meerdere groepen op de planning.

Deel dit artikel: