Theezakjes eten om challenge voor Voedselbank

De ludieke actie van het eten van de inhoud van theezakjes om daarmee geld te verdienen voor de Voedselbank. Dat is waar studenten van de Hanzehogeschool deze week mee bezig zijn.

“We zijn bezig met de ‘onmogelijke opdracht”, vertelt student Alex Carman. “Dat is een opdracht waarbij alle eerstejaars van de opleiding Bedrijfskunde geld proberen in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is bepaald dat dit de Voedselbank in de stad is.”

Het groepje van Alex heeft zich waarschijnlijk laten inspireren door de Ice Bucket Challenge van een aantal jaren geleden. “De ludieke actie bestaat bij ons uit het opeten van de inhoud van een theezakje. Daarnaast moeten mensen minimaal vijf euro doneren, en via de social media-kanalen andere mensen nomineren om deze actie ook uit te voeren.”

De groep hoopt dat de actie zich als een inktvlek over de stad gaat bewegen. “We zijn net begonnen en we zien in onze eigen vrienden- en kennissenkring al veel respons. Sterker nog, we hebben al verschillende filmpjes binnengekregen, want ook dat is een onderdeel: als je de actie uitvoert dan zou het heel tof zijn als je daar een video van maakt en met ons deelt.”

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de groep.