Remises VVG, PKC’83. Nederlaag Oranje Nassau

Foto Andor Heij: VVG - Olde Veste.

VV Groningen debuteerde in de eerste klasse E op zaterdag met een 1-1 gelijkspel tegen d’Olde Veste ’54. PKC’83 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Noordscheschut en degradant Oranje Nassau verloor met 3-1 bij Drachtster Boys.

VVG had thuis voor de pauze met Tim van der Molen met een kopbal de beste kans om de score te openen voor VVG. Olde Veste kwam echter voor nadat de scheidsrechter de ploeg uit Steenwijk een vrije trap had gegeven vlak voor het VVG doel na een vermeende terugspeelbal. Mark Homme van der Veen schoot hard raak. VVG speler Nordin Philipsen kreeg in de 86e minuut direct rood. Desondanks scoorde Jeroen Buurke in blessuretijd de 1-1 vanaf elf meter na hands bij Olde Veste. “We hadden eigenlijk recht op de drie punten. Wij hebben de hele wedstrijd voor de winst gevoetbald. Ik ben trots op mijn spelers”, aldus VVG trainer Gert Haak na afloop.

Degradant Oranje Nassau verloor in dezelfde klasse bij Drachtster Boys met 3-1. Rhobin Brander maakte voor rust de treffer voor ON. PKC’83 speelde thuis gelijk tegen promovendus Noordscheschut. Het werd 1-1. De bij de Groningers teruggekeerde Joost Haandrikman maakte met een kopbal na een corner de gelijkmaker.